Φωτογραφία.jpg

Μαρία Κορέντζελου

Καθηγήτρια μουσικής

Μετεκπαίδευση στην Μουσικοκινητική αγωγή

σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας / Ειδική Αγωγή & στην Μουσικοθεραπεία

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1982 στη Λαμία.

Στην ηλικία των 13 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα μουσικής και αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στο πιάνο, στην θεωρία και στην αρμονία της Μουσικής. Το 2012 πήρε το Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας της Σχολής Ανώτερων Θεωρητικών με βαθμό «άριστα» στο Παναρμόνιο Ωδείο Αθηνών.

Παράλληλα συνέχισε την μετεκπαίδευση της στην Μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Από το 2012 ξεκίνησε να συνεργάζεται με ιδιωτικά παιδαγωγικά κέντρα και ωδεία στη Λαμία, διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή, ενώ από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Μάιο του 2017 εργάστηκε στη Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ.) Έως το 2015 συνετέλεσε και Υπεύθυνη Παιδικής χορωδίας στο Πνευματικό Κέντρο Σταυρού.

Από το 2017 άρχισε να συνεργάζεται και με Κέντρα ειδικών θεραπειών με προσαρμοσμένα προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής.

Παράλληλα με την προσωπική της εμπειρία και τη συμμετοχή σε διάφορα παιδαγωγικά σεμινάρια, έχει ολοκληρώσει προγράμματα σπουδών στην «Παιδαγωγική Προσέγγιση της διδασκαλίας της

Μουσικής», στην Μουσικοκινητική Carl Orff (Σχολή Μωραΐτη) και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια όπως το στο 5ο Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Πολιτική με θέμα «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Τάσεις στην εκπαίδευση: Οι επιρροές τους στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα» & στο 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε) με θέμα «Μουσικός Γραμματισμός: τυπικές και άτυπες μορφές μουσικής διδασκαλίας-μάθησης» στην Θεσσαλονίκη καθώς και σε ημερίδες του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας (Σ.Β.Ε.) για τις «Σύγχρονες Ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις στην εφαρμογή της Παιδαγωγικής πράξης».

 

Από τον Ιανουάριο 2021 παρακολουθεί το ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης-πιστοποίησης στην Ειδική Αγωγή, διάρκειας 440 ωρών, στα πλαίσια του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια για την ΔΕΠΥ και τον Αυτισμό στην προσχολική ηλικία και την παρέμβαση του παιδαγωγού στην τάξη. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει κύκλο σεμιναρίων μουσικοθεραπείας «Η Μουσική στην Ειδική Αγωγή & Θεραπεία» με τον διακεκριμένο μουσικοθεραπευτή Μιχάλη Τομπλερ και συνεργάζεται με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Αγωγή.