Συχνές απορίες

1. Ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία να αρχίσει ένα παιδί Αγγλικά;

Στη B' ή Γ' Δημοτικού την a junior.
Σίγουρα πάντως, όσο νωρίτερα εκτεθεί το παιδί στη δεύτερη γλώσσα τόσο καλύτερα. Γι’ αυτό υπάρχουν τα προ-νηπιακά, νηπιακα & pre-junior τμήματα τα οποία ξεκινάνε από την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών με τραγούδια, κατασκευές και παιχνίδια στα Αγγλικά. Πρόκειται αποκλειστικά για έκθεση του παιδιού στο προφορικό λόγο.
Ωστόσο, η συστηματική και ολοκληρωμένη εκμάθηση της γλώσσας (με γραφή, ορθογραφία κτλ) δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τη Β' Δημοτικού.

2. Πόσα χρόνια χρειάζονται για να τελειώσουν τα Αγγλικά;

Δύο (2) χρόνια προκαταρκτικές τάξεις (Junior A+B)

+ Πέντε (5) χρόνια κανονικές (έως και την τάξη του Lower B2)

+  ενάμιση(1,5) με δύο (2) χρόνια για την απόκτηση του πτυχίου Proficiency Γ2

Σύνολο 8,5- 9 χρόνια.

3. Ποιες είναι οι τάξεις των Αγγλικών;

1.  Junior A’ (πρώτη προκαταρκτική)

2.  Junior B’ (δευτέρα προκαταρκτική)

3.  A Senior (pre-A1)

4.  B Senior (A1)

5.  C Senior (A2)

6.  D Senior (B1+)

7.  Level B2 

8.  Level C1 (Advanced)

9.Level C2 (Proficiency)

4. Μπορεί να τελειώσει κανείς γρηγορότερα;

Στο σχολείο μας δεν πιστεύουμε στην υπο περίληψη μάθηση, ούτε στο ότι είναι δυνατό να δουλευτουν δεξιότητες μέσα σε δύο μήνες. Είναι διαφορετικό να καλύπτω ύλη με το να καταφέρνω να γίνομαι χρήστης της γλώσσας.  Εφόσον ένας μαθητής όμως έχει καλή επίδοση και διάθεση για εντατική εργασία μπορεί το καλοκαίρι να περάσει μία τάξη με αποκλειστική ευθύνη του γονέα και κατανόηση ότι σαφώς δεν θα υπάρχει το αποτέλεσμα που θα υπήρχε αν παρακολουθούσε κανονικά την τάξη μέσα στη χρονιά.  Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κάθε χρόνο! Γίνετε στις τάξεις b junior, Β Senior & C1. Απαραίτητες προϋποθέσεις η υψηλή απόδοση & να έχει αρχίσει τα αγγλικά Γ' ή Δ' Δημοτικού.

Τι πιστοποιητικά είναι προτιμότερο να δώσει;

Τα πιστοποιητικά που προτείνουμε για την Αγγλική γλώσσα έιναι:

A) CAMBRIDGE

B) Language Cert

C) Michigan

D)ESB

Και φυσικά το παγκόσμια αναγνωρισμένο για σπουδές κι εργασία στο εξωτερικό IELTS που αφορά όμως ενήλικες.

Υπάρχουν πάνω από 25 πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και πολύ εύκολες λύσεις για κάποιον που επιθυμεί την απόκτηση μιας πιστοποίησης σε λίγους μήνες και είναι θεμιτό κάποιος που θέλει γρήγορα την πιστοποίηση για λόγους δουλειάς ή άλλους προσωπικους λόγους να στραφεί σε μια από αυτές τις επιλογές.

Παρόλα αυτά εμείς προτείνουμε παγκοσμίως γνωστές  & διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις  με αρκετά αυξημένο έως μέτριο βαθμό δυσκολίας, καθώς πιστεύουμε ότι θέτοντας υψηλό στόχο δίνουμε στα παιδιά κίνητρο για προσπάθεια και δεν θα μαθαίνουμε στις εύκολες λύσεις. 

Πάνω από όλα όμως είναι βασικό να καταλάβει κανείς ότι με τα Αγγλικά δεν τελειώνεις ποτέ! Στην Ελλάδα του σήμερα τείνουν να γίνουν από ξένη γλώσσα, δεύτερη γλώσσα, που σημαίνει ότι η γνώση τους σχεδόν σαν τη μητρική μας θα είναι απαραίτητο προσόν για τα παιδιά μας. Λέμε όχι λοιπόν σε βιαστικές λύσεις, συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη γλώσσα και μετά την απόκτηση της πιστοποίησης και δεν ξεχνάμε πως όταν χρειαστεί στο μέλλον κανένα χαρτί δεν θα μπορεί να αποδείξει τη γνώση αν αυτή δεν υπάρχει.